Skip to the content

Hærdet emaljeret glas

- produceres i helt stort format

Nu kan hærdet emaljeret glas for første gang produceres i helt stort format i Danmark

Læs mere om vores emaljeret glas produkt her


Med Glasekspertens investering i et nyt produktionsanlæg kan den danske glasbranche nu selv producere hærdet emaljeret glas i størrelser helt op til 2,4 x 4,6 meter. De enorme glaspartier efterspørges i stigende grad af danske arkitekter og bygherrer.

Med en imponerende standardstørrelse på hele 2,4 x 4,6 meter tænker Glaseksperten stort med lanceringen af deres nye anlæg til produktion af hærdet emaljeret glas. De nye store glaspartier bliver branchens største danskproducerede hærdet emaljeret glas, og hos Glaseksperten glæder man sig over at kunne producere produkterne i Danmark med øget fleksibilitet og kvalitet til følge:

- Vi ser, at tendensen går mod større og større glas- og vinduespartier på grund af det rene og elegante udtryk, som passer godt til den rene nordiske arkitektur. Efterspørgslen efter de helt store størrelser er stigende i Danmark, og det glæder os derfor at kunne tilbyde markedets største danskproduceret hærdet emaljeret glas, siger Christian Larsen, som er CEO hos Glaseksperten.

Hærdet emaljeret glas er malet glas, som kan anvendes både inde og ude til facader, vægbeklædning og dekoration. Herunder kan det anvendes som etageadskillelse, afskærmning samt ved brystningspartier, fyldninger og termoruder.

- Den malede glastype giver mange spændende muligheder for at skabe en individuel og kreativ facadeløsning med et æstetisk udtryk, forklarer Jesper Hønning, der er salgschef hos Glaseksperten.

Den keramiske maling, som hverken indeholder bly eller andre tungmetaller, påføres automatisk i et jævnt lag, hvorefter den ved hjælp af varme hærdes ind i glassets overflade. I kombination med den nyeste teknologi på linjen sikrer processen en ensartet farve på hele glasset og minimerer desuden de såkaldte pinholes og lysgennemtrængning.

Specialiseret i store størrelser fra dansk produktion
Glaseksperten har i løbet af de senere år specialiseret sig i de helt store glasløsninger, som bliver produceret på virksomhedens egen fabrik i Hjørring. Her har virksomheden for nylig investeret mere end 100 millioner kroner i en udvidelse af fabrikkens produktionsareal, hvilket skal være med til fordoble kapaciteten og sikre produktion af blandt andet store glaspartier.

I Hjørring-produktionen foregår alt under ét tag, og her bliver der blandt andet også produceret Danmarks største termoruder i ekstra store størrelser op imod 3,21 x 6 meter, hvilket også har stor betydning for termorudeløsninger hvori hærdet emaljeret glas indgår. Ifølge Jesper Hønning, er glaspartier i de helt store størrelser særligt relevante for et bestemt segment:

- De store glaspartier og termoruder sikrer rolige flader og rene linjer uden forstyrrende opbrud, hvilket især er en fordel i store erhvervs- og institutionsbygninger. Store ruder og glaspartier med hærdet emaljeret glas kan således med fordel anvendes i kombination til facader, hvor man vil opnå et gennemført og stilrent udtryk.

Glasekspertens hærdet emaljeret glas kan ved specialforespørgsler desuden fremstilles i endnu større størrelser på op til 2,6 x 6 meter.

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.