Skip to the content

Glasmangel i Europa

Til trods for god aktivitet i byggeriet oplever vi p.t. mangel på glas i hele Europa. Det skyldes flere forhold, som samlet set betyder at glasværkernes udbud har været betydeligt reduceret, og det er et forhold der forventes at fortsætte ind i den første del af 2021.

Årsagerne er hovedsageligt følgende:

  • Corona, tidligere på året blev gennemført flere såkaldte ”hot stops”, hvor glasværkerne køres ned på en minimumsproduktion, og en fuld tilbagevenden tager tid
  • Forventningen om et reduceret behov for glas udeblev, men flere værker havde allerede planlagt renovering, og disse gennemføres nu

I Skandinavien oplever vi et marked som stadig viser rigtig god aktivitet, og derfor rammer det reducerede udbud ganske betydeligt på alle markeder, for alle producenter, og dermed også alle kunder.

Hos Glaseksperten arbejder vi dagligt på at skaffe glas, og produktionen fortsætter, men også hos os mærkes manglen ganske tydeligt. Det betyder desværre også at vi vil opleve udsving og forsinkelser i vores leverancer.

Vi forsøger så vidt muligt at være på forkant og orientere, men vi må erkende at vores leveringssikkerhed i den kommende periode vil blive udfordret. Vi er klar over at det vil være til gene for vores kunder, hvilket vi er meget kede af, vi håber på forståelse, da situationen er ude af vores hænder.


Med venlig hilsen
Glaseksperten A/S

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.