Skip to the content

Glas til svanemærket bydel i Silkeborg - Søtorvet

Glasproducent leverer 1.026 stykker glas til svanemærket ny bydel i Silkeborg

Anden opførelsesetape af den nye svanemærkede bydel Søtorvet i Silkeborg er netop gået i gang, og i den forbindelse har Glaseksperten leveret hele 1.026 stykker glas, som skal indramme 283 altaner og tagterrasser samt en hævet bypark inspireret af New York Highline.

Midt i Silkeborg by mellem Silkeborg Langsø og Remstrup Å skyder den nye bydel Søtorvet lige nu i vejret. Den nye bydel bygger bro mellem midtbyens urbane liv og naturen og kommer til at bestå af i alt otte bygninger i forskellige højder mellem fem og otte etager med 283 eje- og lejeboliger. Alle boligerne har enten egen tagterrasse eller altan, og i den forbindelse er Glaseksperten valgt som leverandør af hele 1.026 stykker glas, der skal danne ramme om de mange altaner og terrasser.

- Søtorvet er et virkelig spændende og ambitiøst projekt, hvor der er lagt vægt på udsigt til naturen og bæredygtighed. Da byggeriet er svanemærket, har vi haft særligt stort fokus på dokumentation for at vores glas kan leve op til nogle af de absolut skrappeste miljøkrav inden for byggeri, fortæller Jess Gregersen, der er salgsdirektør hos Glaseksperten, og forsætter:

- Derudover har sikkerhed været et andet vigtigt parameter i projektet, som jo omfatter en masse glasværn til altaner og tagterrasser, der af hensyn til personsikkerhed skal være i stand til at bibeholde værnfunktionen, selv hvis glasset mod forventning skulle blive knust af stenkast eller lignende. Det opnås ved hjælp af en såkaldt Saflex Structural-folie, der har en høj styrke og belastningsevne.

Bygherre er AP Ejendomme, mens arkitekten på projektet er C.F. Møller, og i arkitekturen er der lagt særlig vægt på lys, luft og natur med god afstand mellem bygningerne og store vinduespartier. Her spiller glasværnene, der monteres i en bundprofil med u-profil som håndliste og frit eksponerede kanter i siderne, ifølge Jess Gregersen en væsentlig rolle:

- Glasværnene er med til at opretholde det lyse og luftige udtryk og sikre udsigten fra lejlighederne. Når man anvender glasværn med frie kanter, er der dog større risiko for såkaldt delaminering, hvor glasset får små dråber eller bliver misfarvet i kanten, hvilket kan være med til at ødelægge udsigten og den elegante æstetik. Her har folien også den klare fordel, at der opnås minimum risiko for delaminering, da den ikke absorberer fugt, forklarer Jess Gregersen.

Lejlighederne, der kommer i seks forskellige størrelser mellem 72 og 125 kvadratmeter, er indrettet i en moderne og lys nordisk stil med hvide køkkener og naturlige egetræsgulve. Udover boligerne bliver der også anlagt en offentlig bypark i hævet niveau med glasværn, en stor dagligvarebutik, parkeringskælder og flere små caféer og butikker langs søpromenaden.

Projektet, der forløber i tre etaper, begyndte i marts 2019 og forventes at stå helt færdigt i slutningen af 2022.

Om projektet:
Bygherre: AP Ejendomme
Arkitekt: C.F. Møller
Totalentreprenør: NRE Denmark
Glasleverandør: Glaseksperten
Størrelse: 32.000 kvadratmeter

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.