Skip to the content

700 solafskærmende glas til stor eksotisk vinterhave i Nordsjælland

Glasproducenten Glaseksperten har leveret mere end 700 styk termoruder med ekstra solafskærmende og varmeisolerende egenskaber til taget på en ny stor vinterhave, der i øjeblikket er ved at blive opført i Helsingør. Vinterhaven forbinder 55 seniorboliger og opføres af Bovieran Danmark, der har udviklet et atypisk seniorboligkoncept med fællesskab, aktivitet og den franske riviera som omdrejningspunkt.

Selvom der stadig er et godt stykke tid til sommer, er der udsigt til palmer, citrontræer, eksotiske blomster og et lunt klima som ved den franske riviera i Helsingør. På en grund ved det gamle Helsingør Hospital er Bovieran Danmark, som er kendt for at opføre fremtidens seniorboliger, nemlig lige nu i fuld gang med at opføre 55 seniorboliger med en stor vinterhave, der forbinder dem.

I den forbindelse har Glaseksperten levereret mere end 700 termoruder med et samlet areal på 1.426 kvadratmeter, der skal anvendes til vinterhavens tag, samt 3-lags glas til facaden. Den største termorude måler 958 x 2478 centimeter, og ifølge Christina Kirkelund fra Glaseksperten er det et imponerende projekt:

- De nye Bovieran-boliger i Helsingør er et stort og ekstraordinært projekt, hvor termoruderne til glastaget spiller en helt central rolle. Her har særligt solafskærmning og isoleringsevne været afgørende, så beboerne har mulighed for at nyde klimaet i vinterhaven uden at få hedeslag om sommeren eller fryse om vinteren. Derfor har vi anvendt de særlige solafskærmende glas, der reducerer behovet for klimaanlæg og kunstigt lys betydeligt, samtidig med at isoleringsegenskaberne reducerer varmetabet.

Hos Bovieran, der har bygget seniorboliger med fælles vinterhave i Sverige siden 2009 og i Danmark siden 2017, er man ligeledes glad for projektet med den unikke vinterhave, der sikrer et sydeuropæisk klima til seniorer tæt på familie og venner i Danmark.

- Det gode, sunde rivieraklima i vinterhaven er meget vigtigt for os, da klimaet netop er det helt unikke parameter, vi kan tilbyde beboerne. I den forbindelse spiller tagglassene selvfølgelig en væsentlig rolle i forhold til at sikre den rette mængde lys og varme, så det er behageligt at opholde sig derude. Derudover muliggør det et rigt og eksotisk planteliv med hele 1.800 planter og blomster, heriblandt oliven- og citrustræer, lyder det fra direktør i Bovieran Danmark, Lars Jacobsen.

Alle Bovieran-boligerne er solgt og skal efter planen stå klar til indflytning 1. juni 2022.

Se projekt og billeder her

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.