Skip to the content

Amerikanske ambassade

580 termoruder skal pryde bevaringsværdigt monument i Norge

I 2021 genåbner den tidligere amerikanske ambassade i Norge med sociale og kulturelle rum for offentligheden. I den forbindelse skal vi genskabe de oprindelige vinduer til den store glasbygning, som den anerkendte arkitekt Eero Saarinen designede i 1951. Vi skal derfor i gang med at producere 580 3-lags termoruder på 655 x 2105 mm med specialdesignede persienner.

Ambassadebygningen skulle ifølge arkitekten Eero Saarien være et symbol på efterkrigstidens stærke bånd mellem USA og Norge, og bygningen skulle derfor afspejle en mand klædt i kjole og hvidt.

Fokusset i renoveringen er at tage udgangspunkt i bygningens kvaliteter og behov og samtidig tage hensyn til moderne krav om lydreduktion og varmetab. For at opnå den helt rigtige styrke til den storslåede ambassadebygnings ruder, skal de opbygges af 8 mm hærdet optiwhite glas. Derudover er der tale om 3-lags termoruder med specialdesignede persienner, som giver en kraftig varme- og lydisolering, således de kulturelle arrangementer ikke forstyrres af udefrakommende lyd eller afviger fra moderne byggestandarder.

Den tidligere ambassadebygning kommer til at huse kontor- og arbejdspladser, restauration med 360 graders udsigt og tagterrasse med kig til den norske kongefamilies slotspark.

 

Projektnavn
Tidligere amerikanske ambassade

Lokation
Norge

Type
Renovering

Projektomfang
6.000 m2

Produkter
3-lags termoruder med specialdesignede persienner
8 mm hærdet optiwhite glas

Foto
Egne billeder

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.