Skip to the content

BIG CPH Headquarters

BIG HQ - en bastion i glas og beton​

Efter to års byggeri er BIG’s nye 4.880 m2 hovedkvarter nu færdiggjort. Beliggende på en smal kaj i Københavns Nordhavn, er bygningen sat til at opnå DGNB Guld ved brug af Uni-Green – en ny type beton udviklet i fællesskab af BIG og Unicon, som har en CO2-reduktion på ca. 25%, hvilket resulterer i et CO2-fodaftryk på 11,3 kg CO2 eq/m2/år. Ved at kombinere indsatsen fra BIG LEAPP – BIG's landskabs-, ingeniør-, arkitektur-, planlægnings- og produktteams – er alt fra dørhåndtag til de 20 meter lange betonbjælker, fra glasfacader til det omkringliggende landskab, formgivet af BIG LEAPP-teamet. Hovedkvarteret integrerer desuden sol- og geotermiske energisystemer, der bidrager til en 60% afhængighed af vedvarende energi.

Ved indgangen til hovedindgangen gennem en 3 meter høj glasdør vil BIGsters og gæster befinde sig i et piranesisk rum, hvor bygningens indre liv afslører sig gennem diagonale udsigter helt op til øverste etage. Udover bjælkerne, der hviler på hinanden, bærer en enkelt stensøjle af seks forskellige typer sten – fra tæt granit i bunden til solid marmor i toppen – strukturen i hjertet af rummet. En åben trappe zigzagger fra niveau til niveau hele vejen fra stueetagen til øverste etage. Hver etage har direkte adgang til en altan, der er forbundet med altanen ovenfor og nedenfor, og danner et kontinuerligt 140 meter langt bånd af udendørsarealer, der snor sig fra taget til kajen som en bjergsti.

På spidsen af kajen transformerer BIG Landscape et tidligere parkeringsområde til en 1.500 m2 offentlig sandpark, der hylder de danske landskaber med klitter, sten og kystplanter, såsom vind-, salt- og oversvømmelsesresistente arter. Mod nord plantes træer, såsom fyrretræer og egetræer, for at give læ mod vinden, og mod syd skabes områder med beplantning, sten og skove for at understøtte habitatdannelse for insekter og biodiversitet. Lange bænke skabes med reference til bygningens bjælker og definerer en urban karakter for havnepromenaden.

På taget er en terrasse udformet som en skovbund med frodige, beplantede høje indrammet af træplanker med levende kanter, der hylder dansk håndværk og landskaber. På hovedkvarterets terrasser, placeret på bygningens ydre, tillader en række dybe plantekasser på bygningens facader opsamling af regnvand og reduceret vanding.

Til projektet har Glaseksperten produceret 3 meter høj glasskydedør, facadeglas med solafskærmende funktion med Pilkington Suncool 70/40 samt brandglasdøre.

 

Projektnavn
BIG CPH Headquarters

Lokation
København

Type
Kontor

Projektomfang
4.880 m2

Produkter:
Facadeglas med solafskærmende funktion, glasskydedør, brandglasdøre og ovenlys.

Kunde:
Eiler Thomsen Alufacader

Arkitekt:
BIG - Bjarke Ingels Group

Foto:
Rasmus Hjortshøj og Laurian Ghinitoiu

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.