Skip to the content

H.C. Andersen Hus

Arkitektur i verdensklasse

H.C. Andersen er en af de mest kendte og læste forfattere, og han appellerer til os alle, ikke bare i Danmark men globalt. Han er elsket for sit eventyrlige univers, som nu også udgør fundamentet for et banebrydende museum.

Det nye H.C. Andersens Hus er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma med et areal på 5.600 kvadratmeter. Museet rummer et eventyrhus, et børnehus og et underjordisk museum, der fletter sig sammen med den omkringliggende magiske have med buede hække i forskellige højder, buske, træer og blomster.

Museet er tænkt som en samlet kunstnerisk totaloplevelse af landskab, arkitektur og nyeste udstillingsdesign, der tilbyder nye perspektiver på den folkekære og verdenskendte forfatter. Og huset insisterer på, at H.C. Andersens tanker og eventyr er lige så levende og gyldige i dag som i 1800-tallet, da de blev skabt.

Vi har til projektet bl.a. produceret udvendigt glasværn i hærdet lamineret glas med klar folie til den magiske have samt fuldglasvægge op til 3650 mm høje med og uden lydglas til husets børneunivers, Ville Vau.

Projektnavn
H.C. Andersen Hus

Lokation
Odense

Type
Museum

Projektomfang
5.600 m² museum og 7500 m² haveareal

Produkter
Udvendige glasværn og indvendige glasvægge

Arkitekt
Kengo Kuma & Associates

Havearkitekt
MASU Planning

Foto

Rasmus Hjortshøj – COAST
Bjørn Koch Klausen
Lærke Beck Johansen

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.