Skip to the content

Søtorvet

1.026 stykker glas til Søtorvet, en svanemærket ny bydel i Silkeborg

Anden opførelsesetape af den nye svanemærkede bydel Søtorvet i Silkeborg er netop gået i gang, og i den forbindelse har vi leveret hele 1.026 stykker glas, som skal indramme 283 altaner og tagterrasser samt en hævet bypark inspireret af New York Highline.

Sikkerhed været et vigtigt parameter i projektet med glasværn til altaner og tagterrasser. Af hensyn til personsikkerhed, så skal glasværnene være i stand til at bibeholde værnfunktionen, selv hvis glasset mod forventning skulle blive knust af stenkast eller lignende. Det opnås ved hjælp af en såkaldt Saflex Structural-folie, der har en høj styrke og belastningsevne.


Glasværnene er med til at opretholde det lyse og luftige udtryk og sikre udsigten fra lejlighederne. Når man anvender glasværn med frie kanter, er der dog større risiko for såkaldt delaminering, hvor glasset får små dråber eller bliver misfarvet i kanten, hvilket kan være med til at ødelægge udsigten og den elegante æstetik. Her har folien også den klare fordel, at der opnås minimum risiko for delaminering, da den ikke absorberer fugt.

 

Projektnavn
Søtorvet

Lokation
Silkeborg

Type
Nybyggeri - lejligheder

Projektomfang
8 bygninger i forskellige højder med 5-8 etager og 283 eje- og lejeboliger


Produkter
1.026 glasværn med Saflex Structural

Arkitekt
C.F. Møller

Foto
Renderinger af by nood

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.