Skip to the content

Viared Center Borås

800 kvadratmeter værnglas til nyt erhvervscenter i Sverige

Det svenske marked er et strategisk eksportområde for Glaseksperten, der i stigende grad leverer glas til svenske projekter. Glasproducenten har netop fremstillet 150 stykker glasværn á 2 x 3 meter med en ekstra stærk sikkerhedsfolie til erhvervscenteret Viared Center i den svenske by Borås.

Se projekt her

I den svenske by Borås, som ligger 45 minutters kørsel fra Göteborg, er et stort center i øjeblikket ved at blive opført. Centeret er placeret ved siden af byens store erhvervspark, Viared, og skal servicere de 150 virksomheders 6.000 ansatte med alt lige fra rengøring, administration og pakkehåndtering til frisør, fitness og frokostcafé.

Byggeriets arkitektur er såkaldt biophilic design og lægger i høj grad vægt på symbiosen mellem naturen og bygningens rum, grønne områder og materialer, som er valgt ud fra et ønske om at skåne miljøet så meget som muligt og begrænse CO2-påvirkningen, og meget af byggeriet er således konstrueret i træ. Øverst oppe finder man en tagterrasse med planter og udsigt, som er sikret af hele 800 kvadratmeter glasværn fordelt på 150 stykker á 2 x 3 meter. Glassene, der er produceret af Glaseksperten, er desuden lamineret med den ekstra hårdføre Saflex®-sikkerhedsfolie, som er Cradle to Cradle®-certificeret, hvilket indebærer, at folien er ansvarligt produceret og kan indgå i en cirkulær økonomi.

- Viared Center er et stort og spændende projekt, hvor arkitekturen gør meget ud af at skabe en tæt forbindelse mellem ude og inde. Det understreges i høj grad i kraft af vores glasværn, der med sin store størrelse uden samlinger er med til at få overgangen til at føles næsten usynlig, selvom man står højt oppe på taget, fortæller eksportchef i Glaseksperten Siggi Strandeng og fortsætter:

 - Her er Saflex® folien også en medvirkende faktor. Folien forbliver klar og giver ikke et sløret

udsyn, og der er en minimal risiko for delaminering, da folien ikke absorberer fugt. Det er en folietype, vi i stigende grad anbefaler og anvender i projekter som dette, da der gives garanti mod delaminering, og personsikkerheden er samtidig i top, da folien opretholder værnfunktionen selv efter brud, så glasset ikke falder ned på forbipasserende.

Øget fokus på eksport til Sverige

Projektet er ikke Glasekspertens første i Sverige – og det bliver heller ikke det sidste. Ifølge Siggi Strandeng er netop Sverige nemlig et strategisk fokusområde for glasproducentens eksportaktiviteter, hvilket i høj grad skyldes gode samarbejdspartnere som eksempelvis Ulricehamns Glasmästeri, der har leveret glasset til Viared Center i Borås:

- I løbet af de seneste par år har vi sørget for at etablere mange gode samarbejdsaftaler med svenske glasleverandører, heriblandt Ulricehamns Glasmästeri. Det giver os en fordel i større licitationer, hvor vi allerede er inde i varmen hos en anerkendt leverandør, og derudover sikrer samarbejdspartnerne, at vi får et godt ry på tværs af Kattegat, og at flere entreprenører finder ud af, hvem vi er, siger Siggi Strandeng og fortsætter:

- Det er den strategi, vi nu for alvor kan se begynder at bære frugt og skaber en slags positiv sneboldeffekt, hvor vi får flere og flere opgaver i Sverige. Vi er selvfølgelig glade for, at det lykkes, og ser frem til endnu flere opgaver og samarbejder på sigt.

Det igangværende Viared Center står efter planen klar til indflytning i september.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Siggi Strandeng, eksportchef, Glaseksperten, tlf. +45 91 89 46 84 og mail [email protected]
  • Presseservice: Anders Green, Publicity, tlf. +45 22 40 35 33 og mail [email protected]

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.