Salgsdirektør

Stilling slået op 28/1 2020

Til eksekvering af salgsstrategi i ambitiøs vækstvirksomhed

Da Glaseksperten A/S (GE) har øget produktionskapaciteten markant med dertilhørende ambitiøse vækstplaner, er der opstået behov for at styrke salgsindsatsen strategisk gennem etablering af en effektiv salgsorganisation. Dette sker for at realisere potentialet og vækste virksomheden med 100% over de næste 3 år. Som salgsdirektør bliver du en del af en nyetableret chefgruppe med reference direkte til CEO.

Opbygning af en effektiv salgsorganisation
Du får ansvaret for salg og marketing, herunder for at vækste GE kundeportefølje med fokus på Skandinavien. Dette betyder også, at du skal definere en struktureret og optimal salgsproces for at sikre så valid en pipeline, rapportering og forecast som muligt. Derudover har du ansvaret for at opbygge og til stadighed sikre en effektiv salgsorganisation.


Dine primære opgaver er:

  • Udarbejde salgsstrategi og udbygge salgsafdelingen, som er klar til vækst
  • Udvikle en go-to market plan med anbefalinger til yderligere muligheder for vækst og nye nøglekunder
  • Opbygge en solid og troværdig pipeline
  • Håndtere key accounts på VP-niveau
  • Optimere leadtime for salget så meget som muligt
  • Agere operationelt og synligt for at rekruttere de bedste og skabe tydelig udvikling af organisationen
  • Tæt samarbejde med CEO, internt salg og produktionen for at sikre den bedst mulig salgsperformance og kundeservice
  • Udbygge og vedligeholde en stærk viden om GE-produkter og løsninger
  • Bygge og sikre en marketingplatform, som har fokus på SoMe og offline medier

For at opnå succes i jobbet skal du sikre en professionel og stærk salgsafdeling og inden for de første tre måneder definere en salgs- og marketingstrategi for det første års aktiviteter/mål. Du involverer CEO i relevante kundemøder og leverer i forhold til budget med hensyn til omsætning og DG. Derudover forstår du og kan kommunikere den markedsposition, GE har, såvel internt som eksternt.

Indiskutabel track record i udvikling og eksekvering
Du har givetvis en kommerciel baggrund som cand.merc., MBA eller lignende uddannelse på samme niveau og minimum 10 års salgsledelseserfaring fra en ordreproducerende virksomhed, hvor du har haft ansvar for såvel interne som eksterne sælgere. Derudover har du stået for udrulning af go-to market planer på forskellige markeder og opbygning af en slagkraftig salgsorganisation på nordisk plan, ligesom du har en indiskutabel track record i udvikling og eksekvering af salgsstrategien i en vækstvirksomhed. Dit gode købmandskab, din erfaring med løsningssalg, hvor du kombinerer marketing- og salgsaktiviteter, samt din internationale erfaring gør dig til en stærk rollemodel for andre. Pipelinestyring og salgsopfølgning er en naturlig del af din hverdag, ligesom du er optaget af udvikling af salgskompetencer hos sælgerne via 1t1, sambesøg og træning.

Som person udstråler du stor energi og arbejdskapacitet, og du sætter store, men realistiske mål, ligesom du på ingen måde er en person, som accepterer status quo. Du anvender data til beslutningsstøtte og træffer generelt hurtige og dokumenterede beslutninger. Dine kolleger oplever dig som en teamorienteret chef, der giver den nødvendige frihed under ansvar og agerer kontrolleret med god empati for andre.

Attraktive og gode karrieremuligheder
Du ønsker at være en del af en af markedets mest markante spillere, som i høj grad er klar til massiv vækst – kapaciteten er på plads, og markedet er der. Produktionsapparatet er State of the art målt på europæisk plan, hvorfor man også har en god og attraktiv platform af store kunder. Der vil være gode karrieremuligheder for den rette person, som evner at bevise sit værd over tid.

Arbejdssted: Hjørring


Ansøgningsfrist: Snarest muligt

Kontakt Comentor: +45 26 42 00 00

Jakob Møller Hansen
Headhunter / CEO

Claus Norwell Holmsgaard
Konsulent research / Consultant research

Læs mere og søg stillingen her