Skip to the content

Low Carbon glas til fremtidens byggeri

Vigtigheden af samarbejdet med vores glasleverandører og den løbende produktudvikling kan ikke undervurderes, især når vi taler om bæredygtigt byggeri. Ved at arbejde tæt sammen med vores leverandører kan vi sikre, at de produkter, vi tilbyder, ikke kun opfylder vores høje kvalitetsstandarder, men også bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Dette samarbejde er nøglen til at udvikle innovative løsninger, der reducerer miljøpåvirkningen og fremmer en mere ansvarlig brug af ressourcer.

Low Carbon glas har mere end 50% lavere klimaaftryk sammenlignet med standard floatglas. Dette opnås bl.a. ved at kombinere alternative brændstoffer, høj andel af knust genbrugsglas og elektricitet fra grønne kilder. Glasset bevarer den samme ydeevne, kvalitet og udseende som standard floatglas.

Low Carbon glas kan også tilbydes i kombination med andre funktionsglas samt lamineres for ekstra holdbarhed. Vores glasleverandører kan også tilbyde Low Carbon med Cradle to Cradle certificering.

Kontakt os for yderligere information om Low Carbon glas

 

Hvad kendetegner et Low Carbon glas

 

  • 52% mindre indlejret kulstof sammenlignet med standard floatglas*

  • Lavt globalt opvarmningspotentiale (GWP) – kun 5 kg CO²e pr. m²

  • Fremstillet ved brug af alternativt brændstof, et højt indhold af genbrugsglas og 100% vedvarende elektricitet

  • Bevarer det samme neutrale udseende, høje kvalitet og ydeevne som standard floatglas, i overensstemmelse med DS/EN 572-2

*Sammenlignet med standard 4 mm klar float. Data fra vores glasleverandører.

Cirkulær økonomi

Byggesektoren står for mere end en tredjedel af EU's kulstofemissioner, og bygninger forbruger over 40% af den samlede energi. Med større fokus end nogensinde på at reducere den indlejrede kulstofbelastning i byggeriet, er efterspørgslen efter byggematerialer med lavt kulstofindhold stigende.

Derfor er det afgørende, at vores glasleverandører har fokus på optimering af ressourceeffektivitet og produktudvikling.

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.