Skip to the content

Splinterny lægevagt i Oslo

Glaseksperten oplever en markant stigning i efterspørgslen på digitalt keramisk printglas, som giver kunden utallige muligheder for at sætte sit eget kreative præg på designet. Især på det norske marked er der stor interesse for printglas, og Glaseksperten har netop leveret en spændende løsning med print på facadeglas til Oslos nye, store lægevagt.

 

Når borgerne i Oslo skal en tur forbi lægevagten, bliver de mødt af en helt ny og moderne bygning, hvor det skal være behageligt for både personale og patienter at opholde sig. Facadeglasset spiller en væsentlig rolle i projektet, for arkitekterne har valgt at anvende printglas, der giver rige muligheder for at skabe et design, der passer til den enkelte bygning. Glaseksperten, der er Danmarks største producent af glas til bygningsformål, har leveret glasset til lægevagten, Oslo Storbylegevakt, som åbner i november. Ordren er blot den seneste i en lang række af ordrer på digitalt keramisk printglas.

Den type glas kan benyttes både indendørs og udendørs og er særdeles modstandsdygtigt overfor vejr og vind. Glasset anvendes til dekoration, afskærmning og markering på eksempelvis glasværn, glasvægge, termoruder og glastrapper. Leverancen til lægevagten i Oslo består af 120 kvadratmeter facadeglas med print, som er anvendt i en del af bygningens 3-lags termoruder. Printglasset fungerer også som solafskærmning.

- Printglas giver nogle åbenlyse fordele, fordi kunderne kan skabe et design, der passer netop til den bygning, som de vil opføre. Kunderne kan selv bestemme mønster og farvekombinationer, fordi vores avancerede glasprinter giver ubegrænsede muligheder for at være kreative. Samtidig er printglas ikke blot en mere æstetisk løsning end silketryk og folie, men den har også længere levetid end f.eks. udvendig folie, siger eksportchef Siggi Strandeng fra Glaseksperten.

Glaseksperten har været involveret i processen fra begyndelsen og holdt projektmøder med H-Fasader, som har valgt Glaseksperten som leverandør, samt arkitekterne og Skanska, der er entreprenør på projektet.

- Vi er meget tilfredse med kvaliteten og samarbejdet med Glaseksperten. Vi har brugt printglas på de store glasfacader, der er forbundet med hovedindgangen, der vender mod syd. Der er derfor brug for solafskærmning, og det er langt mere hensigtsmæssigt at bruge printglas frem for en motorstyret fysisk afskærmning, som bliver meget lukkede og ekskluderende, fordi de tit ville være lukket i. Det var jo netop vigtigt at lave en åben og indbydende hovedindgang, siger Yann Olav Brandvol, der er Senior Architect ved arkitektfirmaet Nordic – Office of Architecture, og fortsætter:

- Printglasset har den effekt, at det kan danne et billede set på afstand og et interessant, mere abstrakt mønster på tæt hold. Vi ønskede at give printglasset et kunstnerisk design med referencer til naturen og den grønne bakke udenfor lægevagten. Samtidig har vi valgt at variere, hvor tæt mønstret i glasset skal være. Vi kan lukke mere sol og varme ind i det store rum på 1. sal, mens vagtrummet ved hovedindgangen kræver et tættere mønster for at skærme mod solen.

Udover facadeglasset med print har Glaseksperten også leveret 2- og 3-lags glas, der anvendes andre steder i lægevagten.

 

Stor efterspørgsel på printglas
Glaseksperten oplever øget efterspørgsel på digitalt keramisk printglas, fordi mange arkitekter og kunder har fået øjnene op for de mange muligheder, som printglas giver. Virksomheden har investeret i en avanceret glasprinter, der med en opløsning på op til 720 dpi kan gengive farver, grafik og tekst i meget høj kvalitet.

- Efterspørgslen på printglas har været støt stigende, og lige nu mærker vi meget stor interesse for printglas. Det skyldes blandt andet, at kunderne er blevet mere bevidste om, at printglas kan bruges til mange forskellige formål, har lang holdbarhed, giver kreativ frihed og giver point i forbindelse med DGNB-certificeringer. Vi får især mange henvendelser fra Norge, hvor efterspørgsel er kraftigt stigende – både når det gælder printglas og vores mange andre løsninger, siger Siggi Strandeng.

Lad os skabe resultater sammen

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige glasløsning til netop dit projekt.