Brug vores Designer Guide, hvis du vil vide mere om glasprint farver, filformater og trykklare filer.

 
Farvematching

Glasekspertens digital keramisk printer anvender en helt unik farveskala bestående af 6 basis farver, som gør det muligt at producere billeder og grafik i realistisk gengivelse på glas.

Da keramisk print adskiller sig meget fra traditionel offset og digital print, skal man være obs på enkelte farvenuancer.

Traditionelle printere bruger en kombination af 4 spotfarver, CMYK (cyan, magenta, yellow, black), for at opnå en vifte af farver. Diptech anvender en anden farveskale bestående af 6 basis farver (grøn, blå, rød, orange, sort, hvid), og derfor vil pixel- og vektorbaserede billeder og grafik som indeholder nuancer af magenta og cyan være svære at gengive 100 % magen til CMYK farveskalaen.

 


Pantone, RAL, NCS og andre farvesystemer

Specifikke farver som pantone, RAL og CMYK bliver konverteret om til Glasekspertens Dip-Tech farver, og derved kan vi ikke garantere en nøjagtig farvegengivelse. Glassets tykkelse og overflade samt lyskilde vil også kunne have en effekt på farven.

Ønskes der er en helt bestemt farve eller skal farven ramme en eksisterende farve, kan vi altid tilbyde en farveprøve.Transparente og translucente farver og effekter

Alle 6 basis farver er en grad af translucent derudover har blå og grøn en smule transparenthed over sig.

Forskellige grader af transparenthed kan opnås ved print af prikker og perforering. Det er ideelt til bl.a. solafskærmning. Afstanden mellem prikkerne kan være helt ned til 1.5 mm i diameter. Dette anbefales dog kun til store formater, som skal ses på afstand - og giver en effekt af heldækkende overflade samtidig med lyset kan trænge igennem.

 


SaveSaveSave
SaveSave

Vil du vide mere?

 

Tekniske datablade
 Glaseksperten keramisk print på glas